Snooker – International Championship

Den 27:e oktober drar International Championship igång i Chengdu, Kina. Tävlingen pågår tills den 3:e november och flera av snookervärldens största spelare är med i tävlingen.

Under 7 dagar pågår den intensiva International Championship i Kina och med en prispott på 6.2 miljoner kronor lockar den många stora namn till tävlingen. Turneringen är relativ ny då den började 2012, men den är nästan lika stor som den äldre och mycket populära UK Championships.

En av de störta nyheterna är att Ronnie, the Rocket, O’Sullivan ställer upp i årets upplaga av tävlingen. Den nuvarande mästaren i World Championship har inte spelat så många turneringar det här året, men Ronnie vann  Wolrd Championship utan att ha ställt upp i några tävlingar under året. Fjolårets vinnare av International Championship, Judd Trump, ska också vara med samt hans motståndare i finalen, Neil Robertson. Dessa är bara ett par av de som ska vara med i tävlingen.

Den populära biljardsporten har varit stor i främst Storbritannien men populariteten har spridit sig över åren. Eurosport är en av de kanaler som tv-sänt många snookertävlingar och på så sätt lockat folk. Sporten har på senare år blivit mer populär i Kina. I många år har turneringen Shanghai Open varit den enda stora tävlingen i Kina, men det har dykt upp fler och fler stora kinesiska tävlingar. The International Championship i Chengdu är en av dessa nyare populära tävlingar.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.