Nyheter

Nyheter inom sportvärlden har i många dagstidningar sina egna sidor, även i nyhetssändningen på TV ligger den som en av nyhetskategorierna. Anledningen sport har ett sådant stort nyhetsvärde är för att det finns ett oerhört stort intresse för sport. Många utövar själv sport och följer därför vissa sportevenemang, andra tycker bara det väldigt spännande att se på kampen, tävlingarna och heja på sitt favoritlag tillsammans med vänner och familj.

När det kommer till vad folk är intresserade av att se för slags sporter ligger ishockey, fotboll och bilsporter högst upp på listan. De sporter som visas under flest timmar på TV är främst fotboll, innebandy och friidrott. Det finns några skillnader hos tjejer och killar och vilka typer av sporter de helst utövar. Hos tjejerna ligger gymnastik, fotboll, ridsport och friidrott högst upp på listan, för killarnas del är det fotboll, innebandy, golf och ishockey. Detta gäller mellan en ålder på 7 – 70 år i undersökningar från år 2009.

Är man väldigt engagerad åskådare eller sportutövare finns det många olika typer av tidningar man kan prenumerera på. På så vis får man mer information om det senaste inom sporten, produkter, eventuella reportage om kända spelare eller sportutövare och även information till dig som sportar. Man kan hitta tidningar i allt från fotboll, hockey, löpning, tennis, trav, flugfiske, motocross, surfing, cykling – ja det finns något för de allra flesta. Det finns även tidningar som är speciellt inriktade för barn eller vuxna.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.