Idrottsstjärnornas fritidsaktiviteter

Ibland är det svårt att tro, men våra idrottsstjärnor har faktiskt ett liv även utanför de sporter som de är kända för och alla träning som ligger bakom deras framgångar. Men vad gör de då när de för en gång skull har lite fritid över för sig själva?

Golf

Vi vet alla mycket om våra favoritidrottare inom de sporter som de förknippas med. Vilka lag eller klubbar de antingen har spelat för eller varit med i. Deras +/- statistik genom åren, och/eller vilka rekord de lyckats slå. Om deras karriärer rullat på obehindrat, eller varit kantade av skador, skandaler eller andra bekymmer.

Vad vi dock inte har lika bra koll på är vad de gör på sin fritid när slutsignalen gått, eller ett event är avslutat.

Andra sporter

Många idrottsstjärnor hade säkerligen valt andra sporter att underhålla sig med utanför den de själva utövar professionellt, om inte dessa hade lett till ökade skaderisker. Många kontrakt förhindrar till och med professionella idrottsutövare att ens tänka tanken, något som på sätt och vis lätt att förstå, när så pass stora belopp betalats för att de ska finnas tillgängliga för sina respektive lag, eller organisationer.

Golf

Okej, vi erkänner. Golf är självfallet en sport och vi talade alldeles nyss i stycket ovanför om det faktum att andra sporter på sätt och vis var tabu för många idrottare världen över. Golf sällar sig dock till den typ av sporter som kan anses vara bra ur ett rekreationssyfte. Speciellt många av hockeyspelarna väljer att spela golf på sin fritid. Förmodligen beror det på att de redan har en upptränad bollkänsla och en fysik som ligger väl till grund för sporten.

Poker

Olika pokerspel är även något som på allvar rotat sig i idrottsvärlden. I turneringspoker har du ett tydligt tävlingsmoment som lockar många atleters personligheter till pokerborden. Även om pokern många gånger bjuder på högintensiv spänning, är det dessutom en lugn aktivitet rent fysiskt, vilket är perfekt efter ett hårt träningspass, eller en period då idrottaren är tänkt att vila upp sig. På tippat.se hittar ni för övrigt en lista med de bästa bonusarna och högsta rakebackförmånerna som i nuläget finns att tillgå.

Musik

Nästan alla människor gillar att lyssna på musik i någon utsträckning, så även idrottare. En hel del av dom spelar dessutom något instrument själv, om än på hobbynivå. Många klinkar lite på en gitarr eller till och med sjunger, när det får möjligheten till några timmar i sitt eget sällskap. Många tränar till någon form av musik som gör att träningen kan bli effektivare och man får upp tempot på sina övningar.

Det här inlägget postades i Spel. Bokmärk permalänken.