Klassiska hockeylogotyper

Inom idrottens värld så finns det en lång tradition av snygga matchdräkter och häftiga logotyper. Vem kan exempelvis glömma den legendariska Anaheim Mighty Ducks-loggan?

Canadiens

NHL

Genom åren har det funnits en hel del klassiska logotyper i NHL. En del av lagen, så som exempelvis Oakland Seals, Quebeck Nordiques, Kansas City Scouts och Colorado Rockies existerar inte längre, åtminstone inte i nuvarande form, men deras härliga logotyper lever kvar ännu, som ni kan se i länken ovan. Men det ska förstås sägas att nuvarande lags logotyper inte är något fel på heller, om vi tar en titt hos Supporterprylar.se på deras sida där de säljer NHL-kepsar så kan vi se en del riktiga höjdare som Colorado Avalanche, klassiska San Jose Sharks och Los Angeles Kings med flera.

Men gamla som nya i all ära, det är nog ändå nämnda Anaheim Mighty Ducks som tar hem priset som det snyggaste klubbmärket genom alla tider. Laget var tidigare ägt av Disney och lagets tröjor och namn var inte helt överraskande inspirerade av den film man släppte med samma namn. Denna tröja bar man fram tills dess att laget till säsongen 06/07 bytte namn till bara Anaheim Ducks. Ett väsentligt nedköp utseendemässigt för ankorna.

Till hösten 2013 var det dock dags att fira klubbens 20-årsjubileum och då valde man efter många önskningar att använda de klassiska, grymt snygga originaltröjorna i en match mot Ottawa. Och visst fanns det lite magi kvar i dessa tröjor med tanke på att man komfortabelt tog en 4-1-seger inför en mycket glad hemmapublik som sannolikt gärna skulle behålla tröjorna. Här bjuder vi på en klassisk bild där Paul Kariya bär originaltröjan.

SHL

I Elitserien, eller SHL som ligan nu heter, finns också en del logotyper som varit med oss ett tag. Det är kanske framförallt lag som Djurgården, Brynäs och Leksand som vi tänker på i det hänseendet En del lag har genom åren experimenterat en del med sina klubbmärken, men dessa har oss veterligen aldrig gjort några större förändringar. På SHL.se kan du hitta alla ligans märken.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.