Zlatan har satt ett nytt rekord

Igår var en historisk dag, inte bara för allas favoritspelare Zlatan Ibrahimovic, utan även för PSG, för det har ny fått en ny kung bland sina målskyttar.

Iförd en PSG-tröja var det tidigare spelaren Pedro Miguel Pauleta, ursprungligen från Portugal, som hade målrekord med 109 mål. Pauleta spelade för PSG mellan 2003 och 2008.

Innan PSG mötte Marseille igår på söndagskvällen stod Zlatan på 108 mål. 41 minuter in i matchen lyckades Zlatan tangera Pauletas rekort då han satte 1-1 målet från straffpunkten.

Det var sedan bara tre minuter senare som det blev ytterligare en straff då Zlatan nickade bollen på en motspelares hand. Efter denna hade han lyckats gjort sitt 110:e mål för PSG. Och det var även det sista målet för den matchen, PSG vann 2 mot 1.

Det är inte för intet att många kanske känner sig lite avundsjuka på alla som lyckades vara på plats för detta historiska ögonblick, inte bara för Zlatan utan även för PSG.

Efter matchen sade Zlatan att han var nöjd med sina 110 mål och att det var härligt att ingå i en klubbs historia. Han sa även att det var en bra dag och ett fint minne. När han sedan fick frågan om vilket rekord han skulle slå härnäst sade han bara: ”Det återstår att se”.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.