NHL

Världens bästa hockeyliga är i full fart. Ligan med de allra bästa spelarna med de bästa lagen får vilken hockey fantast som helst att bli exalterad.hockey-2

 

1917 startade den nu världskända ligan i Kanada. Det var totalt fyra lag som var med i ligan. Med åren så blev det utökat till 6 lag och USA var nu med i ligan.  Ligan fortsatte att växa med nya lag ända fram tills 1992 då det inte gick att ha fler lag i ligan. Idag är det totalt 30 lag i ligan och är uppdelade i fyra olika divisioner. Dessa divisioner är baserade på vilken region i Nordamerika de tillhör. De fyra divisionerna är Pacific division, Central division, Atlatnic division och Metropolitan division.  Dessa fyra divisioner är i sin tur uppdelade i Western och Eastern Conference.

Varje lag spelar 82 matcher var, 41 på hemmaplan och 41 borta. Sammanlagt spelas det 1230 matcher per säsong. Detta är förstås om det inte blir något hinder under säsongen. Oenigheter har uppstått ett par gånger, till exempel så var säsongen 2012/2013 drabbad av detta. Ligan startade mycket senare på grund av oenigheter om ett par nya regler gällande löner.

Matcherna går att satsa på genom odds. För den som är sugen på att satsa på de matcher som spelas just nu så är detta en bra sida för det. En favorit att satsa på är just derbymatcher. Derbymatcher är väldigt intressanta att se på och skapar stort intresse för supportrarna av båda lagen. Två lag med rivalitet skapar otroligt rolig hockey och är ofta väldigt intensiva. Två lag som har haft ett derby igång väldigt länge är Boston Bruins och Montreal Canadiens. Rivaliteten mellan dessa lag har pågått sen 1924 och derby har kallats av många sportexpter som en av de bästa rivaliteterna som finns i sportvärlden.

Slutspelen i ligan spelas mellan de åtta bästa av Eastern och Western conference. Dessa lag spelar bäst av sju för att ta sig vidare i slutspelet. Till slut är det bara ett lag kvar för respektive conference och dessa lag spelar mot varandra i finalen. Priset för det vinnande lag är den kända Stanley Cup-pokalen. Att vinna ligan är en dröm varje hockeyspelare har och är en bedrift som räknas som det högsta inom hockeyvärlden.

 

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.