Hockey-VM

Hockey-VM är som bekant igång och börjar faktiskt lida mot sitt slut. På söndag spelas finalen efter drygt två intensiva veckor med matcher i stort sett dagligen.
Igår kväll spelades gruppspelet färdigt, vilket gör att vi nu kan summera detta och titta framåt mot kvartsfinalerna.

Från Grupp A kan man säga att det gick precis som väntat. Kanada vann gruppen före Sverige på andra plats samt Tjeckien och Schweiz på tredje respektive fjärde plats.
Grupp B vanns av USA före Finland, Ryssland samt Vitryssland, som gjort en överraskande bra turnering då man tagit poäng i alla matcher utom en och även vunnit mot bland annat USA.

Hur ser då kvartsfinalerna ut?

I den första ställs USA mot Schweiz, en match amerikanarna bör vinna. I den andra får Kanada möta Vitryssland som inte skall underskattas, tänk bara på kvartsfinalen i OS 2002.

Den tredje kvartsfinalen är för svensk del givetvis den mest intressanta i vilken Tre Kronor möter Ryssland, en match som troligtvis kommer att bli mycket tuff. I den avslutande kvartsfinalen möter sedan Finland värdnationen Tjeckien i O2 Arena i Prag.

Återstår att se vilka lag som går vidare till semifinalerna på lördag. Förhoppningsvis kommer vi att få se Tre Kronor i en av dem, som om man vinner mot Ryssland kommer att få möta vinnaren mellan USA och Schweiz.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.