Världens populäraste sport

Världens populäraste sport är fotboll, enligt Fifa så finns det på ett ungefär 240 miljoner utövare i fler än 200 länder. Hur många som tittar på fotboll ska vi inte ens börja räkna då det både ses på television och live på matcher. Att det är många kan vi vara överens om.

Vad det är som gjort att den blivit så populär kan diskuteras, pratar med en oinvigd så är det fråga om att personer springer omkring på en plan och kickar en läderkula. Det kanske är det som är hemligheten att alla kan utöva sport i alla åldrar och i grunden är en relativt enkel sport att utföra. När det kommer till elitfotboll så är det en helt annan nivå på spelet och då blir man en hängiven supporter som hejar fram sitt lag till seger.

Många av oss har sina favoritlag och självklart på matchdag så har man på sig en matchtröja från Liverpool om man är supporter till detta lag. Allt för att visa vilket lag som ligger en varmast om hjärta och vilka man hejar på. Man är stolt att kunna supporta sitt lag och får en fantastisk gemenskap med andra supportrar av samma lag. Man åker gärna som fotbollssupporter på sportresor till exempelvis England för att se sitt älskade Liverpool spela sina matcher.

Oavsett vilket lag man älskar så är fotboll en fantastisk sport och det är egentligen inte alls konstigt att den är världens största sport, både till utövare och till de som gillar fotboll.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.