Sportnyheter

Det finns otroligt mycket att rapportera ur sportens värld. Vi fokuserar på de stora sporterna som fotboll, hockey och travsport. Men, det finns så mycket mer av intresse i många andra sportgrenar.

rally

Motorsporten är ett stort intresse för många människor. Här finns många olika grenar. När det gäller bilar är väl vårt stora intresse i Sverige Rally. Sporten har också vunnit terräng utomlands och VM är en kombination av tävlingar i många olika länder. WCR, World Rally Championship arrangeras av FIA och det är några svenskar som lyckats i Rally-VM under åren men det var länge sedan nu. 1984 vann Stig Blomqvist och 1979 vann Björn Waldegård. Den stora rally-stjärnan idag är fransmannen Sébastien Loeb. Han har vunnit inte mindre än 9 år i rad. Vilken bedrift! Läs mer om Sébastian på hans egen hemsida.

Vill du läsa mer om VM i rally och de stora stjärnornas framfart kan du hitta bra information på olika oddssidor. Här kan man också tippa vinnare, men garanterat får du inte höga odds om du har Sébastian Loeb som vinnare.

Svenska Rallyt är Sveriges stora rallytävling. Denna tävling, som går i de Värmländska skogarna, är en del av VM-tävlingarna. När det är dags för Svenska Rallyt fylls skogarna i området norr om Karlstad med människor som vill se de duktiga förarna göra upp om titeln. Rallyt startar och slutar också i Karlstad och under många år är det Finska förare som har stått överst på prispallen. Marcus Grönholm som tävlar i en Ford har många år stått som vinnare. En annan duktig finländare är Mikko Hirvonen som också kör Ford. Han vann Svenska Rallyt åren 2010 och 2011. Det här året var det en fransman vid namn Sébastien Ogier som vann tävlingen. Han kör Volkswagen.

Formel 1

Formel 1 betraktas av många som kungen av bilsport. Det är här de ”stora grabbarna” visar upp sig i sina otroligt snabba bilar. Det går många Formel 1-tävlingar runt om i Europa och övriga världen under året. Den mest namnkunnige i denna sport är idag Sebastian Vettel som tävlar för stall Red Bull-Renault. En stor stjärna tidigare år var Michael Schumacher i stall Ferrari. Han var under många år ohotad och den kanske största genom tiderna. Om du vill läsa mer om Michael Schumacher hittar du hans hemsida här.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.