Friidrott

Friidrott är riktigt roligt att följa för oss TV-tittare som inte har möjlighet att åka till arenorna och se hjältarna live. Det händer alltid mycket på en friidrotts-arena och de stora publikplåstren är löpgrenarna. Här finns det alltid suveräner som vi som gillar friidrott gärna vill följa. De stora numren är finalerna på 100 och 200 meter.

Under åren har det funnits stora namn som t ex Carl Lewis och Ben Jonsson. Idag är mannen på allas läppar Usain Bolt.

Usain Bolt

Usain Bolt tävlar för Jamaica och han är idag i stort sett ohotad. Han är född 1986 och många anser att han är den snabbaste människan någonsin. Usain har en utstrålning som gör att det är roligt att se honom på arenan. Han skojar friskt med både publik och journalister vilket inte är fallet med många andra atleter. Ofta är idrottaren så inne i tävlingsmomentet att han sluter sig i sig själv i uppladdningen. Men, det gäller inte för Usain Bolt. Kanske är han så säker på sin förmåga att han kan kosta på sig att vara mer avslappnad.

Michel Tornéus

Roligt är idag att vi i Sverige har en längdhoppare av klass. Det var länge sedan en svensk riktigt kunde hävda sig i denna gren och vi fick vänta ett tag på att Michel Tornéus nerver klarade påfrestningen i en större tävling. Michel är också född 1986 och han slog igenom på riktigt vid EM i Helsingfors. Michel har tidigare haft problem vid stora event men här såg han ut att kunna koppla av. Han lyckades bli trea med ett godkänt hopp på hela 8,17 meter.

Michel Tornéus har hoppat långt under många år, men inte riktigt lyckats få till det i stora sammanhang. Nu får vi fortsätta att följa Michel i olika deltävlingar i Diamond League och det skall bli spännande att se vilka längder han kan uppnå.

Se Michel i ett riktigt långt hopp i Göteborg i våras:

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.