Funderar du på att bli hockeymålvakt?

Har du ett hockeyintresse och funderar på vad som skulle passa dig bäst? Kanske är det så att du funderar på att bli hockeymålvakt. Det är skillnad mot för att vara utespelare och är helt klart en av de viktigaste platserna i laget även om alla är viktiga för att det ska fungera i laget.

Nu kanske inte vem som helst bli målvakt i ishockey. Likaväl som alla inte kan bli back, forward eller någon annan position i laget. Som andra i hockey laget så är utrustningen viktig, se till att redan från början vänja dig med allt som du ska ha på dig. Du bör ha speciella målvaktsskridskor men också ordentliga benskydd. Stöt- och plockhandske är också viktigt. Skaffa också en bra målvaktsklubba. Hjälm med målvaktsmask är också en viktig del i utrustningen.

Förutom speciell målvaktsträning så kan det vara intressant att läsa om hur det är att vara målvakt och hur man ska tänka. Det gäller som i mycket annat att hitta motivationen att träna. Även om du inte blir förstemålvakt direkt i det lag som du spelar med. Visa vad du går för på träningarna. Förr eller senare så kan du få din chans att under match få stå i mål och visa vad du går för. Många gånger så är din inställning till det du gör viktigare än allt annat.

Lycka till om du väljer att bli målvakt i ishockey. Vi hoppas det kommer att gå bra för dig och att du lyckas som målvakt.

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.