105-åringen som satte sig på en cykel

Det finns nyheter som man bara häpnar över och som oavsett vad det handlar om inte bara går att  låta bli att ta sig en närmare titt på. Vad sägs om 105-åringen som satte rekord på cykel? Ja du läste rätt, 105 år och rekordcyklist.

För att läsa själv så kan du kolla in nyheten på SVT Sport där det skrivs mer om rekordet och den makalösa mannen Robert Marchand från Frankrike som under en timme cyklade 22,547 kilometer. Detta om något borde få oss som är yngre än denne herre att fundera på vår egen kapacitet och om det inte är dag att börja träna.

Känna du att det är dags att börja träna så vet vi alla att cykel är ett bra sätt att motionera på, skonsam för kroppen och ett bra sätt att höja sin kondition på. Att välja en bra cykel kan vara din första åtgärd för att komma igång, kolla upp Crescent från CykelKraft en pålitligt cykel som kan vara ditt träningsredskap lång tid framöver.

Gå inte ut för hårt i början av din träning utan öka successivt, detta gör att du kommer att prestera bättre och bättre för varje gång du ger dig ut på din cykel. Skapa ett träningsschema som är anpassat efter hur pass bra tränad du är. Öka dina träningsrundor allt eftersom du känner att du orkar mer, bättre att cykla kortare sträckor och oftare än att starta Vätternrundan, när du känner dig redo kanske den tävlingen passar dig.

Vätternrundan

Det här inlägget postades i Sport. Bokmärk permalänken.